Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

przemoknięta do szpiku kości
nasączona alchemią słowa
oddaję ci
dotyk kropli

deszcz rozbrzmiewał w kałużach
wahań
namysłu
niepewności
od wiosny do wiosny

w szeptach traw
w skrzydłach motyli
w strugach miłości
poczekam bez parasola
na nowy
- twój dotyk kropli

39 584 wyświetlenia
253 teksty
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!