Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz Listopadowy

Przeminął październik i wcześniej też wrzesień ...
więc niech nam listopad nadzieję przyniesie
i sens rzeczy wszystkich co tutaj się dzieją,
choć ludzie masowo doszczętnie szaleją ...

Ja wierzyć w to pragnę, że tak musi być,
że ci co nie będą to nie mają żyć ...
jak liście z drzew zwiędłe na ziemię spadają
tak oni na własne życzenie konają ...

Masowe zawały, udary i zgony ...
dlaczego tak nagle odchodzą miliony
i mówi się o tym lecz milczy dlaczego ...
nikt faktu nie uzna tak oczywistego ...

I minie listopad i przyjdzie znów grudzień
i lata choć miną ... nie zmienią się ludzie ...
w obłędzie, głupocie, obłudzie, ślepocie ...
tam pójdą, gdzie każe morderca i złodziej.
https://www.youtube.com/watch?v=qegJN9sVw0c

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!