Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Przemijanie"

"Przemijanie"

Płynie woda, płyną chmury
Płynie spektakl ten ponury

Przemijaniem dalej zwany
Bardzo smutny i stroskany

Gdy się życiem cieszysz wszakże
Szkoda stracić je a jakże

Dzisiaj jesteś, jutro będziesz
Kiedyś jednak cię ubędzie

Szkoda czasu, szkoda chwili
Spróbuj jakoś ją umilić

Nie bądź innym groźnym wilkiem
Może przemyśl to przez chwilkę ?

Janusz Dziewanowski

16 694 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • RoxyRox

    7 April 2014, 15:33

    Świetny wiersz, choć ujawnia prawdy ogólnie znane, ale które czasem zbyt późno sobie uświadamiamy.
    I tak wspaniale się go czyta...

  • RozaR

    7 April 2014, 15:30

    Z racji na okropną traumatyczność tematu proszę nie poruszać go więcej. Wolę juz wojnę albo zarazę .