Menu
Gildia Pióra na Patronite

Artysto

przemierzasz światy
powozem skrzydlatym

lotnej głębiny
przekreślasz krainy

innym razem
w obłoku marzeń

sklepienia całego
jesteś malarzem

znasz kształtu horyzont
proporcję widzenia

masz w rękach dzięło
pogodę tworzenia

lecz boisz sie teraz
że pierwsza kreska

na niebie niebieska
gdy zawiśnie nieostra

rozmyje cały obraz

17 453 wyświetlenia
212 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!