Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zarys-nieskończony

http://www.youtube.com/watch?v=YgKQamcJFJI
przemęczona ostatnio
oczy rzadko zamykam
ciężary dnia ponadto
nocą w ręce chwytam

szepty powtarzam
pragnień ukrytych
odległość przeraża
marzeń rozmytych

tańczę z ciszą
kolejnego walca
myśli nie krzyczą
brak Bożego palca

wiruję nie osiadam
na laurach głuchych
w nostalgię popadam
w oczach cudzych

upuszczam bagaże
krzyż odciążam
ścieżka mi pokaże
czy dobrze podążam

wszystko się okaże
na życiowej drodze
cóż dostanę w darze
ku waszej przestrodze

zarys nakreślony
losu ołówkiem
opis nie skończony
słów nagłówkiem

26 011 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    3 March 2013, 11:57

    ehh :)

  • kruk55

    2 March 2013, 20:26

    dołączam się do zachwytów
    muza super :)

  • misiek45

    2 March 2013, 17:43

    Mimo przemęczenia to bardzo ciekawy wiersz -pozdrawiam serdecznie :)

  • Władysław Andrzej

    2 March 2013, 12:58

    Pięknie

    Pozdrawiam ślicznie !!!!!

  • Papużka

    2 March 2013, 12:23

    hehe :)

  • Gaia

    2 March 2013, 12:22

    Więc... Szerokiej drogi!
    Macham Ci łapką :)

  • Papużka

    2 March 2013, 11:58

    Im tytuł większą zagadką
    tym treść bardziej interesująca
    nie zawsze zna się swój cel
    ważne żeby w ogóle wyruszyć
    w drodze można go szukać
    czasem pojawia się sam
    tytuł nie zamyka treści :)

  • Gaia

    2 March 2013, 11:54

    Wolę się nie ograniczać tytułami zanim..
    choć pewnie do celu to odnosisz jak do szkicu podróży
    żeby dojść trzeba dokądś wyruszyć
    a co po drodze .. hm tym ciekawsze im zagadkowe jest życie
    :)

  • Papużka

    2 March 2013, 11:48

    Sami tworzymy tytuły
    by później wypełnić je treścią
    a inni tworzą do nas recenzje...

    :)

    tak ostatnia zwrotka też mi wystarcza :D wiersz pisany na raty :) przyznaję się bez bicia... najpierw miał tylko 2 pierwsze zwrotki... potem z czasem się sam pisał..

  • Gaia

    2 March 2013, 11:45

    Nagłówki piszą inni
    po nas
    tytułując życie minione

    nasza rola to wypełnić je treścią
    i żyć jak nikt dotąd jeszcze

    Dla mnie ostatnia zwrotka wystarczy za cały wiersz
    :)