Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::uśmiech::...

Przelotne spojrzenie
I posłany uśmiech,
Który przedarł się
Przez szybę
Prasnął mnie w twarz.

Zwykły uśmiech
A nie pocałunek,
Jednak wzniecił płomień,
Podnosząc temperaturę
Mych oczekiwań.

Nabrałem odwagi,
Wziąłem głęboki wdech.
Jestem gotowy,
By powiedzieć co czuję...
...ale Ciebie już nie ma, ej !

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • Przemio

    1 October 2010, 16:39

    to nie takie proste... a z resztą kobieta też może zrobić pierwszy krok, więc jeszcze trochę poczekam ;>

  • 1 October 2010, 14:24

    Jeśli nadal coś czujesz, zbierz się na odwagę i wal do niej...bo może się stać tak, że " tak mało czasu zostało..."

  • Przemio

    7 September 2010, 16:55

    Po prostu w pracy czasem siedzę za szklaną ścianą (a może to plastik, nie wiem) i gdy zobaczyłem uśmiech, to odpłynąłem i gdy się ogarnąłem, Jej już nie było...

  • awatar

    7 September 2010, 16:50

    ładnie chwytana chwila pozdrawiam +

    ładnie wpleciony archaizm 'prasnął'

    /w zakończeniu czas się zmienia, czemu ?
    ostatnia zwrotka /

    Wziąłem głęboki wdech
    by krzyknąć co czuję // krzyknąć bo ona za szybą
    odjechałaś z tramwajem // albo jakoś tak

  • Seneka 18

    7 September 2010, 13:09

    Pięknie napisany wiersz...Lubię takie czytać...