Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kuszenie

Przeliczyłem wszystkie słowa
w zdaniach, które mówiłaś na dowidzenia,
z każdym z nich robiłaś krok w tył,
cichutko, na palcach, tak niewinnie

Każde spotkanie było małym świętem
między postnymi dniami
Jak o chlebie i wodzie
żyłem wspomnieniami,
bez dotyku i spojrzenia w oczy

Dzisiaj
moje głodne serce na pustyni
błąka się zimną nocą
potykam się o ostre kamienie
i proszę diabła by zmienił je w chleb

Rzuciłbym się za tobą
z najwyżej góry,
wierząc że jesteś aniołem,
który nas poniesie

I może ukląkł bym
u twoich stóp
gdybyś jeszcze wierzyła
w nas

To już któryś kolejny raz
miało nie tak być
nikt nie pokazał nam
jak szczęśliwie żyć

https://youtu.be/zU6JKXg55iA

103 037 wyświetleń
1195 tekstów
141 obserwujących