Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krzyk

Przekrzyczeć muszę ciszę
przerwać wielką pauzę i uśpienie
Nie można milczeć trzeba krzyczeć
Nie można spać
Zrobię hałas zamieszanie
Huknę głośnym krzykiem i będę tańczyć klaskać
jak gdyby nic oprócz mnie i wszechobecnej hibernacji
nie istniało
jakby wokół mnie roztaczał się nieskończony
szary kolor pustki
i echo
a wszyscy ludzie uwięzieni w foliach
patrzyli na mnie mówiąc oczami
błagam uwolnij nas z tego milczenia!
A ja krzyknę wtedy jeszcze głośniej
W górę wzniesie się gęsty dym ogromnego gwaru
i zaniesie ten krzyk do granic
niematerialnych murów
Rzucę jeszcze tysiące uderzeń w bębny
które obijając się o mur zburzą go połamią
rozproszą na marne kawałeczki
i wtedy ja
jako jedyna
zniszczę tę nicość

8312 wyświetleń
176 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!