Menu
Gildia Pióra na Patronite

Iluzja ...

Przekłamana iluzja
pociąga namiętnie
wypluta, przeżuta
prosi tak
o czarta wrota
by ogrzać serca
mroku drzwi ...
Złapane myśli
w skrzydła anioła
niosące łzy
zdzierając
duszę do żywego.
Krwawiąc stopy
do upadłego
cierpliwość topiąc
w łzach śmierci ziemi.
Oczy upadłych pomarły
zapomnieli o danym
słowie miłości
w goryczy pozostali
tam sami gdzie macki
życia czerpali by
innych pochować
zamiast ich samych ...

http://www.youtube.com/watch?v=itMd1_nxfzc

52 498 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    4 September 2012, 21:21

    Ja też, a książka jest jak magia pozdrawiam :)

  • Archangel_Marco

    3 September 2012, 19:57

    O, to dobrze.Przyznam, że lubię tę postać.

  • Sol 8

    25 August 2012, 11:11

    Trafne spostrzeżenie :) Tak :) Pozdrawiam :)

  • Archangel_Marco

    25 August 2012, 01:23

    Sami ciągniemy sznurki własnego życia, o.

    A czy Twój nick... to od... od TEJ Sol.. z Sagi o Ludziach Lodu?

  • Sol 8

    24 August 2012, 09:49

    Dziękuje Dominiku, że widzisz w iluzji lustro życia.
    Każdy z nas idzie drogą, którą obrał sam na własne
    życzenie albo się uczymy albo upadamy.
    Decyzja zależy od nas samych jak postąpimy.
    Pozdrawiam miłego dnia.

  • Archangel_Marco

    24 August 2012, 02:13

    Przyznam, że wiersz strącił mnie w piekło i pokazał rezygnację, gorzkość i ciężar błędów, jakie mogę popełnić...

  • Sol 8

    24 August 2012, 00:16

    Dziękuje i wzajemnie.Dobranoc.

  • Radek Ziemniewicz

    24 August 2012, 00:13

    Oczywiście, Ogniu, cieszę się, że na tej płaszczyźnie dochodzimy do porozumienia. Może spotkamy się kiedyś pod Twoim wierszem i odnajdziemy nić porozumienia, która będzie wychodziła z poezji właśnie.

    Spokojnej nocy!

  • Sol 8

    24 August 2012, 00:10

    Rozumiem Radosławie.Każdy z nas idzie swoją drogą życia.
    Cieszę się,że nie każdy musi czuć tak jak ja,bo świat byłby
    bardzo smutny.Pozdrawiam spokojnej nocy.

  • Sol 8

    24 August 2012, 00:07