Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nierozsądek

PRZEGRAĆ WSZYSTKO by z woli nadziei
ZMIENIĆ FRONT o sto osiemdziesiąt stopni
I okazało się że można WYGRAĆ LOS
Rozbić bank ze szczególnym szczęściem

Nadzieja przekonała Boga i wbrew doktrynom
Posłał Ducha pokonać słabość
Drugą żoną trzecią miłością
I którymż to już zauroczeniem

Bo to było jak zdobyć szczyt niemożliwy
Przekroczyć siedem zasad siedmiu przesądów
Odłożyć dziesięć przykazań siedem grzechów
I jak kot uwierzyć w siedem żyć

Wreszcie już nie biec do przodu
A w rzeczywistości biec do tyłu
Czy szczęście może tak zawrócić w głowie
Aby ostatecznie urwać głowę

Warto wyrwać korzeń po nim wszystkie
Czy na pewno stare drzewa
Nie mają prawa do przesadzania
Wielu już wie

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • kukaczka

    23 January 2022, 00:33

    ..wielu by chciało..

    od Ceti1