Menu
Gildia Pióra na Patronite

All - in

Przegrać jedną kartą,
Niby królewskie rozdanie,
Tak subtelna talia,
Zaciąga w niepamięć.

Pik czy Kier?
Kusicielko z pytaniem…
Krwawe serce mieć,
Czy grotem je zabić?

Grajmy wtem dalej,
Alkoholu łyk za łykiem.
Nasze twarze bez emocji,
Stawką niech dziś będzie życie.

Zauważam łzy w Twych oczach,
Lecz uśmiechasz się omylnie.
Powiedz jaki werdykt zapadł,
Zniszcz mą dobroć precyzyjnie.

Zwieszasz głowę, pokonana,
W ręku karta, na niej palec.
Rzuć ją szybko, odsłoń symbol,
…Czarny grot i wiem już wszystko.

Kimże jesteś ma rywalko?
Bledniesz, znikasz, dokąd zmierzasz?
Zdradź mi chociaż swoje imię!
Lustro znów we mnie wymierzasz…

http://www.youtube.com/watch?v=EJSk2RySqKg

8499 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!