Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podarta dusza

Przeglądam się w innych ludziach
budując filary z ich słów

Pradziew życie uleciało z wiatrem
niespokojnych myśli

Czas jest ogniem w którym płonę
łuną na czarnym niebie

Na koniec przeciągne leniwe słowa
nim wplote je w cisze

Słyszysz

*im mroczniejsze myśli
tym bardziej kolorowe ubrania

135 808 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    30 April 2019, 23:36

    Dziękuję, że zatrzymałaś się na chwilkę przy moim wierszu.
    Styl pisania Anny Cierakowskiej zdecydowanie do mnie trafia. Do podobnego perfekcjonalizmu dąże, choć zdaje sobie sprawę, że nie dane mi.
    Pozdraeiam serdecznie

  • 22 April 2019, 23:22

    W moim odczuciu - po prostu ciekawe
    Bardzo trafia do mnie ten styl pisania
    Budowanie filarów z cudzych słów kojarzy mi się z poezją Anny Ciarkowskiej ;)