Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przedświt

Noc na kolanach, pochyla głowę,
Dzień, wznosząc powoli ostrze,
Cienie chłoszcze.
Cięciwa ciszy wibruje w tym słowie.

Patrzyły na nie przez szczeliny zbroi,
Lub leżąc w błocie okopów.
Oglądały spijając nocy resztki soków.
Potem los te źrenice mrokiem koił.

Boję się tego światła.
Przyjdą słowa
Torturować.
Po co noc zgasła?

Na krawędzi cienia
Kocham Cię w przedświcie.
Kocham Cię całym życiem.
Światło tylko ciemność zmienia.
Na ruin szczycie
Martwy marzyciel
Prosi o koniec istnienia.

Quidem.art

Teksty z obrazami - Przedświt 

Noc na kolanach, pochyla głowę, 
Dzień, wznosząc powoli ostrze, [...] - exsilentio
Przedświt Noc na kolanach, pochyla głowę, Dzień, wznosząc powoli ostrze, [...] - exsilentio
42 013 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!