Menu
Gildia Pióra na Patronite

w przedsionku

przede mną tunele mgieł
nad tobą konstelacje neonów
światłowody nad ulicami
przysłaniają nam korytarze nieba

a jednak są takie noce
gdy siadam przy tobie jak dawniej
na podniebnych schodach

bo są takie sny
tuż przed świtem
z których się nie odchodzi
i tacy ludzie
na których
jak na wschód słońca się czeka

137 611 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    13 October 2015, 12:47

    Malusia, to ciepło jest w Tobie, dziękuję, że je tutaj roznosisz;)

    Mill, zawiodłaby mnie tutaj Twoja nieobecność, uściski:*

    Adnachiel, Ty wiesz, jak obudzić we mnie zapomniane niebo...

    Dziękuję Wszystkim z serca, kłaniam się nisko.

  • Adnachiel

    11 October 2015, 21:03

    To właśnie Ty czynisz mnie tak szczęśliwym.

  • mill

    10 October 2015, 23:55

    ...prześliczna kolejna perełka Madziu ... :*:*:*

  • Malusia_035

    10 October 2015, 21:48

    Przepiękny każde słowa ogrzewa :)

    Pozdrawiam M :))

  • fyrfle

    10 October 2015, 12:30

    Motylem jestem czy cóś?

  • giulietka

    10 October 2015, 09:11

    Alice, w Twoje ciepłe słowa tylko się otulić w zimne poranki, dzięki!;)
    PWL, jesteś niezawodna, dziękuję za obecność.
    Jantar, jestem na dobrej drodze, co raz trudniej mi coś sklecić;)
    Nicole, thx:)
    Frankie, doskonale wychwytujesz sedno!
    Mirku, mam nadzieję, że Ci tu wygodnie w tym chruśniaku;)

    Dziękuję, że mogłam Was tu spotkać, dobrego dnia!

  • fyrfle

    9 October 2015, 23:40

    Wpuściłem się w miód malin Twoich strof i zostanę tu do słońca wschodu.

  • nicola-57

    9 October 2015, 19:06

    Bdb

  • PainWithoutLove

    9 October 2015, 11:45

    Przepiękny wiersz :)

  • sprajtka

    9 October 2015, 10:39

    Twoje wiersze są jak koc, w chłodne zimowe wieczory:) Piękny