Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Przed Tobą"

Przed Tobą całe życie,
wiele miejsc do zwiedzenia,
i moja miłość czekająca skrycie,
na wielkie i małe marzenia.

Przed Tobą całe życie,
tak dużo dni zaplanowanych przez Boga,
i moja cierpliwość czekająca skrycie,
czyhająca za rogiem trwoga.

Przed Tobą całe życie,
łąki zapełnione kwiatami,
i moja wierność czekająca skrycie,
kwitnąca pięknymi latami.

Przed Tobą całe życie,
błękitne morza i oceany,
i moja nadzieja czekająca skrycie,
spełniająca rodzinne plany.

Przed Tobą całe życie,
spojrzenie w oczy miłości,
i moja wiara czekająca skrycie,
stąpająca w mrocznej cichości.

Przed Tobą całe życie,
własny dom i wymarzona praca,
i moje szczęście czekające skrycie,
i ból, który tak często wraca.

Przed Tobą całe życie,
szczęśliwe dni pełne uśmiechu,
i moje życie oddane Ci skrycie,
zapomniane kłótnie w pośpiechu.

2982 wyświetlenia
26 tekstów
6 obserwujących
  • Seneka 18

    13 March 2011, 16:19

    Przepiękny utwór...lubię wiersze tak ładnie i pozytywnie napisane...Dzięki temu mam jeszcze nadzieje, że istnieją ludzie dla których piękno i dobro to bardzo ważne uczucia...
    Pozdrawiam serdecznie...