Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sami

przecież unosiło się tam setki oddechów
tysiące gestów, miliony słów
a my zaczepiliśmy się wzrokiem

usta przybrały najpiękniejszy wygląd
strojąc się w uśmiech
niczym paw swój ogon

i zostaliśmy nagle sami
tworząc jedność
splecionymi dłońmi

oddychaliśmy tą samą melodią
ciała stały się poezją
zapisywaną przez innych
na stronach ich nocy

a my unosiliśmy się nad parkietem
lżejsi o kilogramy codzienności
bogatsi o gramy szczęścia
którymi wypełniliśmy kieszenie

11.12.2012

"Taniec jest poezją ruchu i melodią ciała" Lamartin

http://www.youtube.com/watch?v=IVa-9TO4tD0

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • 19 September 2013, 21:26

    cudo ! :))

  • wyspiarka

    7 January 2013, 09:22

    Bajecznie piękny... dlatego zabieram!

    Miłego dnia :)

  • Insomniaa

    22 December 2012, 10:41

    chciałabym pisać tak pięknie jak Ty.
    Jestem pod wrażeniem Michaś.

  • 13 December 2012, 00:05

    I jak zawsze... miło czytać tak piękne słowa :)))
    Pozdrawiam :)))

  • zugimihau

    12 December 2012, 23:46

    ale się ciesze ze sie Wam poboba!::)

  • Pechowa_

    12 December 2012, 17:21

    Ojjj normalnie- przepiękny wiersz....

  • mistyczna

    12 December 2012, 16:41

    nie wiń za zachwyt :D

  • madlen0809

    12 December 2012, 00:55

    Cudowne! :)

  • zugimihau

    12 December 2012, 00:29

    ej nie kradnij:)!

  • mistyczna

    11 December 2012, 23:19

    I wirowali pośród nocy
    jak gwiazdy, co spadają z cicha
    splątani na wieczność przez moment
    ostatnim tchem chłonęli siebie...

    Piękny wiersz, kolejny do kolekcji!