Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dłoń oko ... woda

Przecież patrzę
owijam wokół
nitki marzeń skryte
palcem rysuję
na skórze twojej
znaki fenickie
tajemne kształty nocy niezdarnych

słów dwóch
nie powiem
boję się spłoszyć
ptasich piór drżenie

spadają ze mnie
owoce westchnień
stoję przed tobą
dojrzały wrastasz
kwitniesz
ja płonę

moje i twoje
łączymy w nasze
gadamy z mgłami

dłonią nieśmiałą
rumiane serce daję ci w darze

83 960 wyświetleń
973 teksty
64 obserwujących
  • fyrfle

    17 November 2015, 12:05

    ?

  • onejka

    17 November 2015, 11:46

    Ooo przypomniałes mi znaki fenickie..

  • fyrfle

    17 November 2015, 08:42

    Z ostatnich dwóch linijek zrób myśl. Piekny.

  • onejka

    22 September 2013, 22:36

    Dziękuję

  • motylek96

    21 September 2013, 08:17

    znakomity

  • onejka

    20 September 2013, 11:10

    Adnachielu, Aniu, Kasiu, fajnie, że zabłądziliście do mnie :)

  • Ophelie

    19 September 2013, 14:26

    Niesamowity wiersz...

  • Pechowa_

    19 September 2013, 14:24

    Cudowny piękny wiersz napisany uczuciem ;)
    Zabieram ;)

  • Adnachiel

    19 September 2013, 13:15

    Wow, jestem pod wrażeniem, świetny wiersz! :)

  • onejka

    19 September 2013, 12:10

    Jeśli tak myślisz, miło :)