Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 27 August 2020

Coś

Przecież nie możesz być aż tak daleko
Gdzieś na wyciągnięcie myśli
Może ciebie też zostawił nawet pies
Może masz psa

W wyobraźni opowiadasz
Że masz
Że leży obok ogniska
Pod nogą

Mówisz też
Że patrzysz w te same gwiazdy
I że jedna z nich jest twoim Słońcem
Ale mojego słońca ledwie dostrzegasz
Czy moje słońce zaszło nawet u ciebie?

Gdzieś w dali strzela ktoś jeszcze do kogoś
Myśląc, że to "coś"
Puchacz budzi cały las
Przekonany, że śpiewa
Ja pewnie też bym strzelił...
To takie proste

Może sobie strzelę
I cię w końcu poznam?
Gdybyś nie istniała
Byłbym już całkiem sam

81 755 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących