Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nikt!

Przeciętny człowiek
o przeciętnych dochodach
podatkach, spożyciu,
oczekiwanej długości życia
mający1,38 dzieci!
a jakie to uczucie być
dzieckiem po przecinku?
postać nieistniejąca
wymyślony konstrukt!
twór socjotechniki
demografii i statystyki
a jednak
ulubieniec rządzących!
niczemu niewinna
średnia arytmetyczna
tak się dała wykorzystać!

18 841 wyświetleń
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!