Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z rąk do rąk

Przechwycę
z rąk twoich wiosnę
usłaną beztroską trawą

barw letnich odcienie przechwycę
gdy niebo zasnute krwawo
niepewność młodości zsyłało

jesienne przechwycę szepty
kolory liści we mgle
gałęzie życiem zroszone
w deszczu kapiącą łzę

A zimą
będę przy tobie
okryta srebrnymi nitkami
gdy z rąk moich dotyk - przechwycisz
własnymi rękami

39 583 wyświetlenia
253 teksty
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!