Menu
Gildia Pióra na Patronite

wasze rewolucje

przechodziłem przez plac handlowy
nic nam nie przeszkadzało
z matką za rękę
szósta trzydzieści pięć

nie staliśmy murem
to nie był nasz pomysł
drzewa były takie jak dziś
i jeździły tramwaje

boimy się waszych pomysłów
rewolucji
boimy się waszych myśli

teraz na placu handlowym
stoi ta kobieta
ma to samo spojrzenie
nie możemy zagrać w piłkę

dlaczego ciągle tam jest
przy ulicy wolności
zmieniły się transparenty
mój przyjaciel tego nie potrzebuje

boimy się waszych pomysłów
boimy się rewolucji
boimy się waszych myśli
boimy się rewolucji

1949 wyświetleń
26 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!