Menu
Gildia Pióra na Patronite

(Nie)ten czas

Przebaczam cieniom nierówne potyczki,
gdy nie potrafią minąć pierwowzór.
Na krótkie światło zrzucają winę,
a przecież tylko wciąż się spóźniają.

Są niemoralne-wszędzie obecne,
krzywym zwierciadłem naśladują.
Poczekam na nie w skupieniu myśli,
wszak już niedługo, jak się zrównają.

Wtedy odejdą w nieznaną drogę-
odpoczną ciszą w sepii kolorze.
I tylko zdjęcie wspomnieniem rwane
przemówi echem pośród wieczności.

6 lipca 2014

/Biorę zaplanowany-emocjonalny urlop na czas nieokreślony.
Do jeszcze niesprecyzowanego /kiedy/ ponownego spotkania drodzy Cytatowicze/

5441 wyświetleń
25 tekstów
13 obserwujących
  • dana1596

    10 July 2014, 21:03

    Wypoczywaj dobrze i zdrowo, pogody życzę i czasami ciepłego deszczu (dla oczyszczenia):))
    Wracaj szybko

  • krysta

    10 July 2014, 21:01

    Wypocznij Xavier i wracaj... przemówić następnym pięknym wierszem...
    Miłego urlopu życzę.

  • Xavier.

    9 July 2014, 20:19

    Ślicznie dziękuję Krysiu za piękny komentarz..
    Pozdrawiam milutko;)

  • Czinka

    9 July 2014, 16:51

    Jeszcze nie czas na kolor sepii Xav.Bywają chwile rozmyślania nad tym co było,to tak jak odlatujące żurawie..odprowadzamy je wzrokiem..coś odchodzi.
    Świetny wiersz:)
    pozdrawiam ciepło