Menu
Gildia Pióra na Patronite

W STRONĘ POZIEMIA

Prujemy ekspresówką w bogactwo przestrzeni
I wspominamy jak pewna artystka
Obraziła się na mnie obrazą sromotną
Taką wiejską prosto spod
Małomiasteczkowego powiatu
Ale z gotyckim kościołem
Gdym napisał że twórczynie
Wedle piętnastej kulą ego po sobie
I pokornieją w obliczu wszechmocy patriarchatu
Przestrzeń wirtualna wtedy pustoszeje
Zapełniają się garnki ziemniakami
Bulgoce grochówka skomponowana
Wczoraj wieczorem
Między lekcjami z synem
A poprawieniem klasówek
I jeszcze przecież Wena ją cisła
Pisała wiersz
Na dyktandzie Jasia
Zaraz zaś odleciała w prozę małżeństwa
I kiedy wróciła
Z rozpędu postawiła swojej wenie jedynkę
Muza już odeszła
Oglądać "Uwagę"

297 598 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!