Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cień wiatru

próżno na łąkach skoszonych
śladów stóp bosych szukać
kiedy rytm naszych kroków
w głębi serca kryje gdzieś ziemia

by kogoś stracić
na zawsze
wystarczy zbyt długo czekać

kiedyś łatwiej było mi tęsknić
gdy nie znałam jeszcze
twojego imienia

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 7 July 2013, 11:46

    bez słów ...zauroczony ...

  • Adnachiel

    6 July 2013, 15:17

    Cień wiatru, którego zarys ma skrzydlate kształty.
    Tak mi się jakoś anielsko skojarzyło... :)

    Wiersz oczywiście przepiękny i bardzo poruszający.
    Zabieram go z sobą.

  • motylek96

    6 July 2013, 14:54

    trafia

    pozdrawiam:)

  • 6 July 2013, 11:05

    Wiatr niejedno ma...
    Czas pokrywa rdzą dawny błysk i zmiania kolorystykę świata...
    Słońce przed sobą chowając usiadłem w cieniu. ;)
    Okropne, czyli właśnie takie, jak lubię. ;)
    Miłego dnia Madź. :)

  • Pechowa_

    6 July 2013, 09:46

    kiedyś łatwiej było mi tęsknić
    gdy nie znałam jeszcze
    twojego imienia

    Cudowny wiersz... jak zawsze :))