Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapisane piórem

Proza życia to nie poezja
Pisać piórem to nie banał
Bliski mi poezji świat
Tutaj wytchnienie mam

Swój schron w strofach
Świat poezji odskocznią
Niejedna powieść skrywa
Historię z życia wziętą

Samotność niesmutna
Lepiej trwogi rozsiać
W częstych rymach
Nie tak łatwo sprostać

W pisaniu alzheimer
Nie ma szans na Jesień
Życia póki jeszcze czas
Przepiękna kaligrafia

Przebogata pisownia
Zabawa nieprzeciętna
Gdy się piórem włada
Nie jest się głupią gęsią

Kto się wcale nie zna
Ten nie pojmie co traci
Jaka jest uboga głowa
Martwa duchem sowa

93 457 wyświetleń
894 teksty
21 obserwujących
  • 10 October 2022, 19:23

    Proza życia to też poezja.

    • Victoria Angel

      11 October 2022, 08:23

      Wiem, ale ja tak troszkę przewrotnie napisałam. ;-) Bardzo dziękuję za uwagę i czytanie moich wierszy. Pomyślnego tygodnia życzę Wszystkim. :-)))