Menu
Gildia Pióra na Patronite

,,,,,,,,,,,

Proszę - inni też myślą !?
Stoję na krawędzi linii - jej głębi
czekam na ten błysk myśli na jej pustkowiu.
Pisać , mówić , deklamować a najlepiej śpiewać,
o pragnieniu bycia w śród przyjaciół .
Nie ma mocy sprawczej żadne prawdziwe myślenie,
kiedy w życiu rządzi zwykłe niedomówienie...
Chcesz dawać siebie ,
bądż czujny-
bądż uważny ,
Gdyż mnie odbieranie to nie poranne wstawanie.
Sztuka czytania i pisania jednoznacznego,
to mówienie proszę , dziękuje, przepraszam.
Te czarodziejskie wysławianie nie zawsze jest dostrzegane,
Czasem nasze Ego jest powtórką tego pierwszego,
To tylko proste spoglądanie w duszy wyzwania,
jak ich proste przesłanie-
dajemy a nie oczekujmy nic za nie.
Cztery pory roku lub fugi Bacha brzmienie ,
Wymownym gestem i moim tchnieniem....

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!