Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Prosiła tylko o to, by był.
Nie był w stanie zrobić nawet tego.
To, co się z nią działo nie miało dla Niego najmniejszego znaczenia.
Ona tak bardzo chciała wtulić się w Jego ramiona
i pokonać przeszkody codziennego życia…

Obudziła się.
Pana ‘Razem na zawsze’ już nie było.
I nieważne, że ją to bolało..
Że długi czas cierpiała.

Liczyło się tylko to, że był on wolny.
Że mógł się stać kimś, kim nigdy do tej pory nie był.
Mógł być sobą, bo podobno…
Przy Niej się dusił.
Jak CO2 zatruwała Jego otoczenie.

5158 wyświetleń
64 teksty
1 obserwujący
  • 12 November 2011, 11:42

    Świat Walta Disney'a

    nie myszek miki
    nie Ten Donald
    pluto
    pluto

    nie o bajki - nie o bajki.
    pluto mówię

    Ludzie plują na wszystko co ich otacza
    a karuzela z madonnami nad wesołym miasteczkiem
    kręci się w koło obłędu wrzucona
    a nad Jerozolimą płaczące matki a nad matkami Ona
    Czarna Madonna w złotej koronie
    z Różą zwycięstwa przy skroni
    w dłoniach wzniesionych dziś do modlitwy
    niesie zwycięstwo Koronie
    ''' '' '''
    Pluto mówię!
    ach pluto... pluralizm
    no ludzie plują na wszystko

  • angelfromhell

    18 March 2010, 20:37

    Tylko, że ja napisałam, o tym, co on sądził, że to on myślał, że się dusi.

  • Say

    1 March 2010, 18:01

    A ja się nie zgadzam ! :P
    To faceci zatruwają nam życie, a nie my im ;x

  • angelfromhell

    27 February 2010, 17:02

    Nic tylko pozazdrościć takiej postawy. :)
    Jest zapewne lepsza, niż naiwna wiara w ich słowa.

  • kkasiulek162

    27 February 2010, 00:37

    tak ironicznie.
    a że facetów wrzucam do jednego worka i nie rozdzielam ich, więc siedzą w tym worku nie mając do mnie dostępu, takie egoistyczne i bolące trochę nawet dla egoistki, ale tak już się nauczyłam.
    ich takie puste 'na zawsze' stało się dla mnie żałosne i uodporniłam się na to w miarę możliwości.
    o tak.

  • angelfromhell

    27 February 2010, 00:14

    Traktujesz ich ironicznie?
    Naucz mnie. :)

  • kkasiulek162

    26 February 2010, 18:08

    Pan 'Razem na zawsze', idealnie powiedziane..
    i choć ten Pan to trzy puste słowa to strasznie mi się to spodobało, może właśnie dlatego, że dla ja takich panów ironicznie traktuje..

  • angelfromhell

    25 February 2010, 20:19

    A niech się czują jak chcą. Oby nie Naszym kosztem.

  • Marta165

    25 February 2010, 20:15

    Heh... Podobno chcą się czuć 'beztroscy'...