Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kaszka z mlekiem

Teksty z obrazami - Kaszka z mlekiem - exsilentio
Kaszka z mlekiem - exsilentio

Projekt Takamoya Chwila 22

Niesieni sami w bańkach mydlanych
Przeciągiem zatrzaśniętych drzwi,
Rozbiliśmy ściany, ja Tobie a Ty mi,
Młotami zlepionymi z danin.

Śmiejesz się jak cały świat
Mojej własnej planety.
Śmiejesz, jak dotąd nie śmiały kobiety,
Jak bez cieni szat, cały w słońcu kwiat.

Na środku domu dzielny puch Tomo,
W zieleni dywanu,
Z pozłotą aksamitnych ramion,
Mruczy zakochanym tonem.

Z Wami cała moja przestrzeń
Posypana gwiazdami.
Sobą lekko trwamy
I zawsze chcemy jeszcze.

Quid Quidem

42 012 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!