Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Próbuję pisać"

Próbuje się zmusić do czegoś napisania
Czegoś pięknego, wartego atramentu
By było to warte przez kogoś przeczytania
Nie wyciągnięte z umysłu odmętu

Pisałem już wiele, niestety, nieudanie
I próbuje nakreślić szkic. Obraz tego
robię gdy jadę lub gdy robię śniadanie
Lecz potrzebuję czegoś prawdziwego

Czy sens jest zapisywać kolejne strony
jeżeli pod koniec jestem niezadowolony?
Bo nieudane trzeba wyrzucać stale
A jedna wspaniała, zaginęła mi na stałe

Kolejny raz długopisem rzucam w ścianę
Pięściami wciąż w biurko swe walę
Z tej niemocy z ust toczę złości pianę
Lecz po mnie nie widać tego wcale

I wiem, że to co piszę w szafce zostanie
Że bardzo szybko się z tym rozstanę
Bo zamysł już mam na coś innego
Pytanie tylko, czy tym razem wykonalnego

6416 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!