Menu
Gildia Pióra na Patronite

Próbowałam...

Próbowałam...
powiedzieć światu
o mojej samotności.
Szeptałam...
trawom i kwiatu
o bólu mym, aż do kości.

Gorzkimi
łzami podlałam
maciejki łany pachnące.
Ciężkimi
krokami zmierzałam
w otchłani ciemności kuszące...

Usiadłam...
na dnie pieczary,
w ciemności lepkiej od lęku.
Utkałam
kokon z mej złości
i...nie wydałam ni dźwięku.

Zaszyta
w lepkiej ciemności
objąć próbuję ramiona.
Zakryta
smutkiem z przeszłości,
czuję jak dusza ma ...kona.

5620 wyświetleń
56 tekstów
3 obserwujących
  • wolnaenergia

    26 September 2013, 18:22

    Nadejdą dni radości.
    Trochę czasu upłynie,
    Bądź więc w gotowości.

  • misiek45

    26 July 2013, 08:15

    Choc smutny wiersz ale ładnie napisany i lekko się czyta -pozdrawiam serdecznie Agnieszko i wspaniałego dnia życzę :))