Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kwitnące drzewo wiśni

Próbowałam dowiedzieć się ,
dlaczego się urodziłam i cię spotkałam.
Próbowałam przypomnieć sobie ,
kiedy Cię pokochałam.....
Wspomnienia rozpraszają się na biało ,
zamrożone łzy już nie płyną....
Porzucone marzenia pokrywa kurz ,
zastanawiam się , gdzie może być koniec ,
jeśli istnieje wieczność......
Czy będę tak trwać....
Kiedy zamykam oczy , wszystko wydaje się tak odległe ,
mówią , że życie pełne jest paradoksów ,
dlatego przyzwyczajam się do tego .....
Maraton zwany życiem , trwa.......
W swoim szaleństwie wszystko co muszę zrobić ,
to pozostać sobą , za wszelką cenę.....
Rozproszone na biało światło ,
zamrożone słońce.....
Miejsce to pełne zimnych oddechów ,
jak zacieniony księżyc na czarnym niebie , czekam na cień......
Myślisz , że świat jest taki ciężki tylko dla ciebie?
"Każdy ma problemy"
Pozostanę sobą , rozkwitnę .........
Stając się kwiatem na kwitnącej wiśni ,
tańczącym na gałęzi życia......

40 347 wyświetleń
275 tekstów
38 obserwujących
  • kuloodporna

    1 May 2020, 20:09

    Dziękuję wam ....:)

  • scorpion

    1 May 2020, 12:07

    Zamrożone słońce... Wow! Podoba mnie się :)

  • onejka

    1 May 2020, 09:16

    Świetna refleksja ... kiedy zamykam oczy.. itd.