Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zdjęcie bez kolorów

Prezydencka para
życzy wszystkiego dobrego
w nowym roku

Cóż na to bezdomni
ze wszystkich kolejowych dworców
czy coś się w ich życiu zmieni
(retoryczny znak zapytania)

Smród bucha z paszczy
podziemnego przejścia
szary beton zamalowali farbą
śmiejącą się kolorowo
specjalne służby zabarwiły im oczy
na niebiesko
ponaciągały uśmiechy na twarzach

Świat to wielka maska
nałożona na wiadro z popiołem
i śmieciami...

127 931 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!