Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świtanie

Prawie świt jeszcze
noc przeciera oczy
z gwiezdnego pyłu

dzień leniwie przeciąga
się nad horyzontem
kładzie kolory z palety
barw na błękicie nieba

poranne mgły perliste
ronią łzy na łąkach
motyle ogrzewają swe
skrzydła w pierwszym
dotyku letniego słońca

a jej marznie serce
przysiadła cicho by
nie spłoszyć tej chwili
w nadziei pokłada swe milczenie...
https://www.youtube.com/watch?v=NUVsHCD-xas

65 490 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • kati75

    20 July 2020, 08:44

    Mariusz też bym chciała wiedzieć;-)

  • szpiek

    19 July 2020, 20:54

    Chciałoby się przeczytać co było dalej 😊

    od kati75
  • kati75

    18 July 2020, 17:39

    miło Cię widzieć;-)dzięki Madziu

  • giulietka

    18 July 2020, 09:07

    Pięknie piszesz, Kati, jest klimat!;)

    od kati75
  • kati75

    17 July 2020, 19:44

    Malusiu też pozdrawiam🙂😉Mirku jest tyle barw ,od czerwonych róż,po żółte słoneczniki😁

  • fyrfle

    17 July 2020, 13:21

    Barwy lipca znajdziesz u Kati :)

    od kati75
  • Malusia_035

    17 July 2020, 09:43

    Piękny :) Pozdrawiam Kati Cieplutko :)

    od kati75