Menu
Gildia Pióra na Patronite

Inny wieczór

Prawdopodobieństwo
Że spotkalibyśmy się w innego wieczoru
Jest bliskie zeru
To że odnaleźliśmy się
Jest zbawieniem
Nasza egzystencja nigdy nie byłaby taka sama
Gdyby nie fakt naszego spotkania
Szare noce i kostki brukowe
Byłyby naszym istnieniem
Nie byłoby po co patrzeć w niebo
Nie znalibyśmy zachodów słońca
Nie znalibyśmy konstelacji
Deszcz na skórze byłby pustym uczuciem
Drzewa i kwiaty zwykłymi chwastami
Marzenia senne mglistym wspomnieniem
W których nigdy nie byłoby Ciebie

9679 wyświetleń
135 tekstów
1 obserwujący