Menu
Gildia Pióra na Patronite

.......

Prawdo!
Gdzie Ciebie szukać
we współczesnym świecie?
W telewizji, w prasie, czy Internecie?
Sprzecznych wciąż tyle informacji.
Kto ma, kto się myli, kto nie ma racji?
Czarne zbyt często się wybiela.
Białe nic z bielą wspólnego nie ma.
Mętlik w głowach media serwują.
Na forach w postach emocje buzują.
"Mieć głowę na karku i olej w głowie"
"Mądrej głowie dość dwie słowie"
Czy mieć to będzie zastosowanie?
To do przyszłości kieruję pytanie.
Przodkowie nasi mediów nie znali
Mądrością życia się kierowali.
Brak telewizji i Internetu,
za to więcej człowieka było w człowieku.

56 981 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
  • fyrfle

    26 May 2020, 10:13

    Prawda, to zasadzić rudbekię w ogrodzie i pielęgnować ją: podlewać, ciszyć się jej kwiatami, mówić do niej myślą i słowem zachwyconym, wreszcie zebrać to szczęście i podarować Panu Bogu jako modlitwę i potem ta pewność, że co ma być, to będzie, bo będzie co ma być.