Menu
Gildia Pióra na Patronite

KOŃ WE MGLE

Prawda rzeczywistości jaka jest?
Każdy widzi.
Nie przesłonisz jej mgłą
Świecidełek - cekinów:
Wolności, otwartości,
Poprawności, tolerancji.
Niedziela to z radiem
Anioł Beskidów, wspólne gry:
planszowe, komputerowe
Taty,mamy i dzieci.
Jej popołudniem
Namiętna kotełmanina
Małżeńskich ciał,
Do potu i łez.
Nie zamalujesz jej
Najczarniejszym marszem
Z flagą z najbardziej
Dziwnych kolorów tęczy,
Bo Pegaz ludzkiego piękna
Jest zawsze jeden.
Tak jak jeden jedyny jest koń
I każdy widzi i wie
Jaki jest

Mirosław 23.11.2017r. Plac Lacha

297 721 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • RozaR

    23 November 2017, 21:22

    Naprawdę dobrze się czytało - uznanie .
    Co oznacza to :Namiętna kotełmanina
    Wolałbym koteł-mania -kocio-mania
    pozdro