Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ogląd i pogląd

Prawda taka, że kiedy malutkie rączki
Chińskich proletariuszek i proletariuszy
Szyły miliardy maseczek dla Polaków,
Narodów, które zapomniały kim są
I budowały wielką wieżę Babel
I nazwały ją Rzeszą Europejską,
I szyły je dla całego Bożego
I tego już bardzo bardzo zaberrowanego
Człowieka,
To wy, którzy sie macie za prawdziwych
Solidarnościowców,
Którzy wpajacie mam, że wyklęci nie przeklęci,
Niszczyciele pomników Rosjan i Milicjantów,
Zamiast rękami listonoszy
Dostarczyć nam te chińskie maseczki
Do skrzynek pocztowych,
To drukowaliście karty wyborcze za miliony,
A rękami policjantów
Wypisywaliście mandaty za ich brak.
Warto było?
No pytam - po co, komu?
Najciekawsze jest to, że i tak gremialnie
Zagłosujemy za mężem Pierwszej Damy,
Bo inaczej rozedrą nas te bandy
Odczłowieczeńców.

297 747 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!