Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prawdziwe rymy na niby

Prawda nie mieszka w rymach
a nawet nie sama
bo samotność może być tylko niczyja
jeśli ma być prawdziwa
nawet samotni się łudzą
że ich domem samotność
bo naprawdę mieszkają
tylko sami z sobą
a chcieli by tak bardzo
mieszkać razem z prawdą
choć "z samym sobą" i "z prawdą"
są parą rymów tak bardzo
że oni i prawda nie mogą być parą
prawdziwa nie może być też samotność
nawet sama z sobą
bo "sam z sobą" i "samotność"
znowu się rymują
a ty się łudzisz człowiecze
"sam z sobą jestem prawdziwy"
tylko dlatego nieboże
że nie rymujesz się z nikim
nie cieszcie się też nie samotni
że prawda mieszka z wami
bo ten wiersz jest nieprawdziwy
przez te prawdziwe rymy.

89 620 wyświetleń
1386 tekstów
12 obserwujących
  • 10 January 2021, 09:57

    Jeśli ktokolwiek śmiał mieć wątpliwości, co do mych lirycznych zdolności
    to powyższym utworem przyznaję mu rację w całości.