Menu
Gildia Pióra na Patronite

w ukrytym talencie

prawda nie jest ujmą
szczerość nie jest hańbą
ci którzy nie pojmują
ułomni są na umyśle

nie przez zły los
a z głupoty zwyczajnie
głupota to nie to samo
co chory psychicznie

każdy jest niepowtarzalny
jeden od drugiego się różni
niepełnosprawność ma
różne barwy odcieni

ten pozbawiony wzroku
jest geniuszem muzycznym
tamten co nie słyszy i nie mówi
pędzla prawdziwym wirtuozem

na wózku pisze wiersze
dzieląc się wokół prozą
Bóg nas tak stworzył
odbierając nie poskąpił

93 715 wyświetleń
899 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!