Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pragnienia

Pragnienia ludzkie częścią życia
bywają...
Każdego utrapieniem czasem się
stają...
Ktokolwiek widział gdy się
spełniły...
W innych marzeniach nadzieje się
tliły...
I te utracone, co na zawsze
odeszły...
Zapomniały, że to czas
przeszły...
I na wszystko przyjdzie pora
końca...
I nikt nie uchroni nawet
słońca...

48 210 wyświetleń
349 tekstów
7 obserwujących
  • marka

    2 December 2011, 21:49

    Lepiej, żeby Słońce świeciło zawsze.

    Wiersz wzbudza emocje - dobra robota.