Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na łące...

Pragnę kochać cię na łące.
Wśród trawy i kwiatów.
Pieścić twoje ciało gorące.
Dotykiem z zaświatów.

Pragnę całować twoje usta, oczy, włosy.
Nabrzmiałe sutki namiętnością.
I aby niżej mnie zmysły zaniosły.
Do miejsc zwanych największą rozkoszą.

Pragnę cię kochać na łące.
Słuchając ptaków melodii.
Połączyć usta gorące.
I zasnąć z tobą na wieki w łąkowej,miłosnej rapsodii.

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 23 August 2010, 19:10

    Również się rozmarzyłam... Wspaniały erotyk...

  • eveline2

    18 August 2010, 21:22

    Dokładnie tak Gerardzie...bo łączy nas przede wszystkim właśnie wspólne niebo...

  • Seneka 18

    18 August 2010, 21:12

    Jesteśmy ludźmi...i jeśli łączy nas umiłowanie piękna wszystko samoistnie łączy się w jedną całość...w duszach naszych...gdzieś pod wspólnym słońcem...pod wspólnym niebem :)

  • eveline2

    18 August 2010, 21:08

    Gerard?
    A gdyby tak połączyć Twój wiersz z moim o łące moich marzeń????
    Dopiero wtedy mielibyśmy podmiot i całą resztę..heh..
    Znowu plus i uśmiech:))))++++++++++

  • 16 August 2010, 18:57

    Piękny wiersz Gerardzie:)

  • awatar

    16 August 2010, 12:19

    Ładne pragnienie, czy aby z zaśnięciem na wieki, ja bym chętnie powtórzył taki erotyk, pozdrawiam +

  • sasza90

    16 August 2010, 11:12

    Piękne...ale się rozmarzyłam...