Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dotyk

Pragnę dotyku
Tej jednej osoby,
Której jeszcze nie znam...
Lecz chcę osłody
Dla mego życia,
Które pełne bólu
Prze wolno w przód
Jak przez dno pełne mułu.

Pragnę dotyku
Ciepłego jak człowiek,
Który obudzi głaszcząc,
Wypędzi Sen spod powiek.
Czy będzie mi dany?
Czy tu tylko marzenie?
Czy dowiem się, że to on
Przez jedno spojrzenie?

2641 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!