Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mój świat

Pragnę beztroski
gdzie uczciwy rolnik
żyje z płodów ziemi

Zgubiony podróżnik
odnajduje drogę
a pielgrzym
kończy wędrówkę
u celu

Gdzie matka
kocha swoje dzieci

A te niestrudzenie puszczają
latawce na wietrze
i łódki z kory
na tafli jeziora

Gdzie nie ma walki
bo panuje dobro
na zawsze

17 459 wyświetleń
212 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!