Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pragnąłem

"Pragnąłem mleka matki a dostałem butelkę ze smoczkiem
Pragnąłem rodziców - a dano mi zabawkę
Pragnąłem rozmowy - a dano mi książkę
Pragnąłem się uczyć - a wystawiono mi świadectwo
Pragnąłem myśleć - a otrzymałem wiadomości
Pragnąłem mieć szerokie spojrzenie - a otrzymałem krótkie informacje
Pragnąłem szczęścia - a dano mi pieniądze
Pragnąłem sensu - a umożliwiono mi karierę
Pragnąłem nadziei - a dostałem niepewność
Pragnąłem się zmienić - a obdarowano mnie współczuciem

Pragnąłem ŻYĆ..."

Autor nieznany

457 wyświetleń
14 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!