Menu
Gildia Pióra na Patronite

pozwól mi

Pozwól mi namalować Cię kroplą wody
a twoją twarz ciepłem bursztynu.
Pozwól mi malować myślami pożądliwymi,
i włosy bryzą czesać by usta malinowym
uszczęśliwić odcieniem .
Pozwól świtem przywitać oczy Twoje,
od których obrazu kwiaty się rumienią.
Pozwól mi niezliczoną ilością kropel Cie rysować
odkrywając to co niewidoczne ,
utrwalić to co poznane .
Pozwól mi rysować Cię w majestacie słońca,
tajemnicą zorzy polarnej i księżyca satyną.
Pozwól mi tak tworzyć do dni mych końca...

13 992 wyświetlenia
168 tekstów
7 obserwujących
  • finezja

    1 December 2019, 19:38

    Bardzo romantyczne. Pozdrawiam:)