Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pozwól mi być.

pozwól mi być szczęśliwym
o nic więcej nie proszę

czasem zmęczone dłonie
mówią więcej niż usta
poparzone gorąca kawą
pitą o poranku
by szybciej otworzyć oczy
i mówić, że „jestem wolny”

opierając głowę o szybę w tramwaju
przemierzam wzrokiem stare kamienice
i ludzi tułających się po chodniku
a czemu by nie zacząć spoglądać
trochę wyżej niż wszyscy?...

ktoś starł uśmiechy z ich twarzy
jakby były zbędnym dodatkiem
ich życia
wolnego życia

nasze dusze krzyczą
krzyczą w niebo głosy
że już nie mogą, że już dosyć
i dalej nie pozwalają ustą
szeptać o przemocy

16.12.2012

http://www.youtube.com/watch?v=5tn504kChVs

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • 4 June 2013, 23:28

    :)

  • Insomniaa

    22 December 2012, 10:39

    zakochałam się w 2 zwrotce.
    Boshe, piękne...

  • Voyage

    17 December 2012, 12:08

    Ja tam Ci pozwalam Michale, i to bez prośby, no..;))
    I szczęścia życzę dużo, co byś i innym rozdzielał..:))

    ;))A wiersz piękny !

  • zugimihau

    16 December 2012, 23:58

    bo sie zarumienie:)

  • katjaa

    16 December 2012, 18:46

    uwielbiam Cię czytać.. pozdrawiam ciepło..

  • zugimihau

    16 December 2012, 18:32

    dzięki:)

  • Błyskawica

    16 December 2012, 17:23

    Wzrusza, zatrzymuje, zastanawia. Piękny.

  • Pechowa_

    16 December 2012, 16:47

    Piękny emocjonalny wiersz....
    ;)