Menu
Gildia Pióra na Patronite

z kartek zapomnianych

"Pozostało piękno, jeszcze tylko w pięknie
możliwe jest istnienie.
Choćby to piękno miało być rozpaczą."
- W. Myśliwski

może powinienem zapamiętać twoje oczy
łagodne i współczujące
jak ciepły deszcz
kojący rozpalone skronie
albo twój uśmiech
przywodzący na myśl jesienny pobrzask

może powinienem
ale zapamiętałem dłonie
obsypane zmarszczkami
stare zmęczone dłonie
łamliwsze od ciszy
które kochały życie we mnie
mocniej niż ja

28 853 wyświetlenia
275 tekstów
113 obserwujących
  • 1 October 2017, 23:14

    Podoba mi się.
    Dobranoc. :))