Menu
Gildia Pióra na Patronite

Znaczenie przemijającego czasu …

Poznałem smak Twoich łez,
zapach włosów i barwę głosu
z pokorą przyjąłem rozstanie
dzisiaj płacze z tęsknoty
która serce spala na popiół
tulę myśli wypełnione Tobą
zmęczony bólem zapadam w sen…
oto budzi się kolejna noc …tęsknoty
wita mnie kującym westchnieniem
serce moje już nie tańczy radośnie
nie czuję już dotknięcia miłości
lawa bólu wlała się do serca…
niszcząc senne marzenia
o najgorętszej miłości…
lecz nie potrafię zabić strachu
i niewiary w upływający czas
choć przy Tobie życie zmienia sens
a czas …. traci znaczenie

17 383 wyświetlenia
216 tekstów
210 obserwujących
  • Piłkareczka*

    8 June 2010, 20:35

    Bez plusa się nie ruszam :) + :)

  • 8 June 2010, 18:47

    Wszystkie słowa już powiedziano....pomilczę nad tym wierszem

  • IBELLA

    8 June 2010, 16:50

    Bogusiu ... cóż za słowa ... eh... :)

  • Sierjoża

    8 June 2010, 14:58

    Ale jedziemy,inni muszą piechotą ;-)

  • Bogdan Z

    8 June 2010, 14:54

    czyli na jednym koniu jedziemy Wiesławie :)

  • Sierjoża

    8 June 2010, 14:37

    Sama prawda, Znasz mnie, zwykle mówię co myślę...za to mnie nie lubią ;-)

  • Bogdan Z

    8 June 2010, 14:31

    panowie ....bez przesadyzmu ;)

  • Sierjoża

    8 June 2010, 14:29

    Nie dość, że wybitny myśliciel to i taki sam poeta...Gratuluję Bogdanie! Miłego dnia!

  • R.A.K.

    8 June 2010, 14:28

    Uczta dla mej romantycznej duszy. Brawo!!!

  • Bogdan Z

    8 June 2010, 13:29

    ....żyć się chce ....po takich komentarzach :) dzięki :) miłego dnia dziewczyny :)