Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poznałam prawdę.
Okazała się błotem,
Które ktoś rzucił mi w twarz.
Okazała się grudą ziemi,
Kamieniem,
Rozbijającym optymistyczne szyby
W oknach mojego pokoju.
Poznałam prawdę.
I stała się ciemność,
A słowo
Z ciała zamieniło się
W ból
To ciało nękający.
I stało się gorzej
Niż było
Gdy nie wiedziałam…

6059 wyświetleń
33 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!