Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niczego nie było

Pożegnaj świat, który znasz
Ocal siebie, albo giń
w małostkach i zwyczajnościach
tak po prostu
z dziś, do dziś
w pustych łzach,
bo się na to godzisz

Powitaj świat swojej wieczności
gramów czasu, który przecież już ważysz
szczęściem z wnętrza na zewnątrz
i poproś siebie, by walczyć
o więcej, by czuć
I patrz na mysli swoje,
swojsze niż myślisz

Ocal siebie albo zgiń,
przecież znaliśmy się tylko tu, teraz.

5990 wyświetleń
164 teksty
4 obserwujących
  • fyrfle

    19 April 2019, 19:20

    Trudny w odbiorze wiersz. Myślę, że wygrywają właśnie ci, którzy "giną w zwyczajnościach.